Sistem unitar de salarizare

Comisia bipartita constituita prin Ordinul nr. 1774 / 2009 al ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) in temeiul art. 41 – 42 din Legea-Cadru nr. 330 / 2009 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, s-a intrunit azi, incepand cu orele 16.00, la sediul MMFPS, pentru a incerca sa dea finalitate, in termenul prevazut de lege, raportului pe care va trebui sa il inainteze Guvernului.


Din Comisie fac parte reprezentantii ministerelor de resort si ai celor 5 confederatii sindicale. Presedintele USFPPC Forta Legii, dl, Ringo Damureanu, secretar confederal al Confederatiei Sindicale Nationale Meridian, face parte ca membru din Comisia bipartita.


La sedinta anterioara, desfasurata la 22 iunie a.c., reprezentantul CSN Meridian a sustinut necesitatea abrogarii alin. 2 si 3 din art. 23 al Legii-Cadru, in sensul ca limita de 30% a sporurilor acordate sa fie pastrata doar pe total ordonator principal de credite, nu si ca plafon individual, in acord cu reprezentantii Ministerului Sanatatii, Ministerului Educatiei, Ministerului Apararii Nationale si CSDR. In ceea ce priveste functiile din domeniul Asistentei sociale, reprezentantul MMFPS a propus elaborarea unei anexe distincte, iar CSN Meridian a sustinut ca doar funcþiile specifice sa fie incluse într-o anexa distincta, propunerea fiind agreata, urmand ca respectivele functii sa fie centralizate cu consultarea directiei de specialitate din cadrul MMFPS.


Sedinta de azi s-a desfasurat in prezenta comisiei de experti desemnate de Banca Mondiala, condusa de expertul englez Malcom Green, care au acordat consultanta in instruirea si formarea a patru grupuri de evaluatori romani, care au procedat in aceasta perioada la evaluarea functiilor comune din sectorul bugetar romanesc.


Desi Legea-Cadru prevede termenul-limita de finalizare a raportului Comisiei bipartite data de 30 iunie 2010, pana in prezent Comisia bipartita a reusit sa se intruneasca de putine ori de la inceputul anului, nu a reusit sa urmareasca activitatea grupurilor de evaluatori si nu a finalizat niciuna din discutiile pe articolele sau anexele legii prin recomandari sau rezolutii pe care membrii Comisiei sa le fi adoptat prin consens sau majoritate. Chiar daca intalnirea de azi va fi penultima sau ultima, este greu de apreciat daca va putea sa-si finalizeze activitatea printr-un raport, iar Guvernul va avea inca trei luni la dispozitie pentru a decide cum va modifica Legea-Cadru nr. 330 / 2009. In final, decizia va fi a Cabinetului Boc, care are ca termen limita data de 30 septembrie 2010 pentru a depune in Parlament proiectul de modificare a legii salarizarii.” a declarat reprezentantul CSN Meridian pentru fortalegii.ro inainte de inceperea sedintei.


In urma sedintei s-a stabilit ca in termenul prevazut de lege, miercuri, 30 iunie 2010, orele 12.00, Comisia bipartita se va reuni pentru a adopta Raportul pe care il va inainta Guvernului Romaniei.


atasat –


minuta sedintei anterioare si Proiectul de Raport intocmit de expertii Bancii Mondiale

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*