În atenția membrilor de sindicat din Protecția Consumatorilor

Întânire SNFL – ANPC
Joi, la sediul ANPC, a avut loc o întâlnire informală între Președintele Autorității, Horia Constantinescu și Președintele SNFL, deputatul Ringo Dămureanu, Președinte al Comisiei pentru Constituționalitate din Camera Deputaților, pe teme privind condițiile de muncă, salarizarea și evaluarea comisarilor. A rămas deschisă discuția privind încheierea unui Acord colectiv de muncă, Forța Legii fiind singura organizație sindicală reprezentativă la nivelulul ANPC și subordonatelor, dar și cea privind analizarea argumentată a Ordinului Președintelui ANPC nr. 532 din 30.06.2022, privind revizuirea obiectivelor de evaluare.

Contestare Ordin 532
Secretarul general al Sindicatului Național ,,Forța Legii”, Claudia Epure, a avansat miercuri către ANPC contestațiile în procedură prealabilă împotriva Ordinului nr. 532/2022, pentru un număr de 14 funcționari publici, care au cerut să deruleze procedura prin sindicat.
Comisarii care încă nu au derulat această procedură prealabilă direct către ANPC sau prin Sindicat, mai au timp doar o zi, deoarece vineri, 29 iulie, este ultima zi, conform legii.
După primirea răspunsurilor sau expirarea termenului legal de răspuns, împotriva ANPC se va formula acțiune în Justiție, în vederea anulării acestui act administrativ.

Sindicat fantomă în ANPC
La scurt timp după reinstalarea în funcție a Președintelui actual al ANPC, la 21 ianuarie 2022, adică pe la începutul lunii februarie, în comuna Giarmata, județul Timiș, s-a înființat un așa-numit ”Sindicat Național al Protecției Consumatorilor”.
Legat de înființarea acestei organizații s-au exprimat numeroase dubii cu privire la implicarea conducerii administrative, care nu au fost infirmate.
Deoarece puținii membri fondatori erau membri ai Sindicatului Național ”Forța Legii”, aproape fără excepție, neputând avea calitatea de membri ai unei noi organizații sindicale, instanța de la Timișoara a fost sesizată cu apel, pentru radierea organizației fantomă.
Ne dorim întărirea mișcării sindicale, însă nu cu astfel de parazitisme, care încalcă legea, comandate din altă parte sau alimentate din răfuieli reale sau imaginare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*