Incep negocierile pentru proiectul Legii salarizarii bugetarilor

La Ministerul Muncii incep azi negocierile pentru noua Lege a salarizarii personalului bugetar

Forta Legii este reprezentantul lucratorilor din Administratia publica

Reprezentantii Guvernului si ai organizatiilor sindicale reprezentative din sectorul bugetar se intalnesc pentru inceperea negocierilor pe Legea salarizarii, azi, incepand cu orele 11.00, in prezenta ministrului Muncii, Dragos Pislaru (foto), la sediul ministerului.

Inceperea negocierilor a fost convenita la intalnirea dintre Guvernul Romaniei si confederatiile sindicale reprezentative desfasurata la Palatul Victoria in data de 28 septembrie 2016 la care a participat premierul Dacian Ciolos si ministrii din Cabinet. Din partea lucratorilor din Administratia locala a participat liderul Forta Legii, Ringo Damureanu.

Viitoarea Lege a salarizarii se va aplica tuturor categoriilor de bugetari: functionari publici sau angajati contractuali. Tocmai de aceea, dorim sa primim din partea tuturor colegilor propuneri punctuale care sa fie incluse in lege.

Interesul nostru pentru negocierea Legii salarizarii este foarte mare, deoarece in Administratia publica locala (primarii, politie locala, asistenta sociala etc.) si institutii deconcentrate, salariile sunt foarte mici, iar prin OUG nr. 20 si 43 / 2016 Guvernul Romaniei a discriminat inca o data Administratia locala.

Din aceste motive,”Forta Legii” a decis sa desemneze doi reprezentanti din Administratia publica locala si institutii deconcentrate care vor face parte din acest grup de lucru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*