INCREDIBIL: Lia-Olguta Vasilescu, motiune anti-PSD

Olguta a semnat Motiunea ”Falimentul de partid si de stat”, depusa la Camera Deputatilor

Impreuna cu mai multi parlamentari, doamna Vasilescu a acuzat guvernul PSD ca nu respecta programul de guvernare aprobat in Parlament si ca a actionat pentru subordonarea justitiei in folosul clientelei politice si a liderilor de partid.

Semnatara motiunii spune ca la aproape doi ani de la investirea de catre Parlament a Guvernului PSD, ”acesta se poate mandri cu doua realizari incontestabile: transformarea Partidului Social Democrat intr-un partid stat si ridicarea coruptiei la rang de politica oficiala”.

Partidul de guvernamant a fost acuzat de ”subordonarea justitiei, care este obligata sa acopere marile afaceri frauduloase initiate si conduse de catre partidul-stat în folosul clientelei politice si al liderilor sai”.

Prima grija” a conducerii justitiei PSD-iste, proaspat instalata dupa ultimele alegeri, ”a fost eliberarea din detentie a marilor infractori, care pusesera umarul la bunastarea clicii conducatoare… Au fost ingropate toate dosarele marilor afaceri de coruptie, iar protagonistii lor au fost lasati sa plece nestingheriti din tara”.

Prin motiunea ”Falimentul de partid si de stat”, semnatarii mai deplang si starea de sanatate a populatiei, care a ajuns, potrivit acestora, pe ultimul loc in Europa. Guvernul a fost acuzat ca isi insuseste dupa cum doreste o parte semnificativa din contributia anuala a populatiei la fondul de sanatate, în acest fel, ”guvernul va deveni stapan absolut si discretionar asupra fondurilor private de sanatate, caz unic in Europa, dar tipic pentru democratia PSD-ista”.

Mai este acuzat Guvernul de prãbusirea nivelului de trai al populatiei, de fiscalitatea excesiva si de sfidarea structurilor statului de drept.

Presedintii celor doua Camere, se mai spune in motiune, se comporta discretionar, incalca prevederile regulamentelor, de dragul executarii, cu promptitudine, a dorintelor sefului lor de partid”.

 

Ce a sustinut doamna Vasilescu despre sindicate ?

Confruntat, in guvernarile anterioare, cu marile proteste de strada, PSD a incercat, si in mare parte a reusit, sa-i anihileze pe liderii sindicali ce puteau deveni periculosi sau incomozi. Stratagema nu a reusit in totalitate, deoarece nu toti liderii de sindicat au acceptat sa se vanda”, fiind dat exemplul TEPRO Iasi, ”unde un lider de sindicat incoruptibil a fost ucis” in perioada unei guvernari PSD anterioare (e vorba de Virgil Sahleanu, injunghiat mortal in scara blocului).

 

Concluziile motiunii:

Constatam ca in Romania sufla vantul rece al falimentului partidului-stat. PSD a esuat in absolut toate domeniile: economic, social, politic si national. Ce credit moral mai pot avea niste indivizi cu apucaturi de dictatori africani, care-si infometeaza si isi batjocoresc propriul lor popor, care fura pe rupte, traiesc intr-un lux orbitor si mint organismele internationale ?”

Se cer ”masuri ferme” pentru depolitizarea justitiei si combaterea fenomentului de coruptie.

 

Motiunea ”Falimentul de partid si de stat”, initiata de Grupul Parlamentar al PRM, semnata de 68 deputati, doamna Vasilescu apare la poz. 57, a fost depusa la Camera Deputatilor cu nr. M6 / 18.06.2002

Sursa: http://www.cdep.ro/motiuni/2002/103.pdf

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*