MAI confirma: fostul subordonat Dobrescu greseste!

Directorul Directiei Judetene de Paza si Servicii Dolj (DJPS) Dolj, col.(r) Constantin Dobrescu (foto), fost sef-adjunct al I.P.J. Dolj, a aplicat legea dupa ureche in cazul concedierii personalului din subordine. Acesta a fost contrazis recent chiar de ministerul din care provine


Doua salariate ale DJPS, avand functia de ingrijitor si locurile de munca in Palatul Administrativ al judetului Dolj, s-au plans recent Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii, ai carui membri sunt, de faptul ca directorul directiei, Constantin Dobrescu, le-a trimis preavize de concediere, pe motivul aplicarii OUG 63 / 2010.


Problema este ca directorul cu pricina le incadrase pe cele doua salariate la reducerea Serviciului de paza a obiectivelor de interes judetean, care urmeaza a se reduce. La 141, dupa cum spune legea si prefectul judetului Dolj. Directorul insa a inteles sa aplice aceasta valoare la nivelul intregii directii pe care o conduce, contrar prevederilor legale.


Cu toate ca Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii i-a cerut directorului concediator inca din 21 iulie a.c. sa ne comunice informatii relevante in legatura cu concedierea pe care a planificat-o in conditii de taina impreuna cu un subaltern, fara consultarea sindicatului reprezentativ si a sefului serviciului de specialitate, acesta a refuzat sa dea orice fel de raspuns. Mai mult, in legatura strict cu preavizele celor doua femei de serviciu, SAP Forta Legii i s-a adresat din nou directorului Dobrescu, pe 22 iulie a.c., aratand ca reorganizarea Serviciului de paza are loc in conformitate cu pct.3 din Anexa la OUG 63 / 2010, iar posturile din celelalte compartimente ale directiei, inclusiv cele ale ingrijitoarelor, se incadreaza la pct.1 din Anexa la OUG, laolalta cu celelalte posturi din Consiliul Judetean si institutiile subordonate. Dobrescu insa a continuat sa taca.


Recent, Ministerul Administratiei si Internelor a confirmat punctul de vedere al organizatiei sindicale, prin doua adrese catre Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual Forta Legii si, respectiv catre Institutia Prefectului judetului Dolj, anume ca aplicarea OUG 63 / 2010 la nivelul DJPS Dolj se face diferentiat pe Serviciul de paza a obiectivelor de interes judetean si, respectiv, celelalte compartimente, ceea ce rastoarna teoria si intentiile directorului amintit de a concedia cele doua ingrijitoare si mai mult personal de paza de cat prevede legea.


Atasam raspunsul M.A.I. si adresa SAP Forta Legii catre Constantin Dobrescu.


ULTIMA ORA. SOLUTIA S.A.P. FORTA LEGII DE EVITARE A CONCEDIERII COLECTIVE DIN D.J.P.S. DOLJ: In opinia organizatiei noastre sindicale, prin aplicarea corecta si coroborata a prevederilor legale aplicabile, concedierea colectiva poate fi evitata, niciun salariat nu ar trebui sa fie disponibilizat. Prin dimensionarea corecta, la 141 de posturi, a Serviciului de paza a obiectivelor de interes public se va putea asigura un numar aproape dublu decat cel pe care il are in vedere, in prezent, conducerea institutiei, iar astfel vor fi respectate prev.pct. 3 din Anexa la OUG nr. 63 / 2010, prev.din adresa Prefectului judetului Dolj de stabilire a numarului maxim de posturi ce pot fi ocupate si interesul public, acela de a fi asigurata paza obiectivelor de interes judetean, dat fiind ca in procesul de restructurare domeniul „servicii” al unitatii nu este inclus. Cei cca. 60 de paznici care exced numarului de 141 posturi pot fi preluati de institutiile publice de la care au provenit in anul 2007, la data infiintarii actualei DJPS, potrivit aceleiasi proceduri, cu incadrarea in numarul total de 650 posturi pentru judetul Dolj, calculat potrivit prev. pct.1 din Anexa la OUG nr. 63 / 2010, comunicat de Prefect. Intr-o astfel de situatie, in conditiile respectarii intocmai a prevederilor legale si cu aportul unui minim de bunavointa si competenta manageriala, toate posturile ocupate in prezent de personalul DJPS Dolj vor putea fi mentinute.


http://www.editie.ro/new/mod.php?mod=stiri&sectiune=online&idcat=11&idstire=98001&title=Forta-Legii-scapa-paznicii-de-concedieri

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*