Memento

Biroul Executiv al Sindicatului Administratiei Publice „Forta Legii” îsi manifesta eterna recunostinta pentru eroii Revolutiei române din Decembrie 1989, acei oameni care au crezut în Libertate si în Solidaritate si care, prin jertfa lor de sânge, în saptamâna Nasterii Domnului, au facut sa renasca spiritul Poporului român, au redat milioanelor de oameni dreptul la credinta si speranta într-o lume libera si sigura, într-o viata mai buna.


 La vremea aceea, ca de fiecare data în Istorie, nu institutiile au înfaptuit Revolutia, ci oamenii. Prima scânteie a caderii Comunismului a pornit din Polonia, de la un Sindicat, numit SOLIDARITATEA, în timp ce în România, în Decembrie ‘89, institutiile trageau în populatia civila care cerea LIBERTATE.


 Dupa douazeci de ani, nu toti care am crezut atunci într-o viata mai buna am si reusit sa o avem. Multi concetateni au ajuns sa caute aceasta în exil, muncind din greu. Cei care am ramas în tara continuam sa speram în minuni, în politicieni care sa se mai gândeasca si la oameni, asteptând cu totii mila bunului Dumnezeu.


 La acestea, bune si rele, nu am fi îndraznit nici sa visam fara curajul si sacrificiul eroilor nostri. Tara îsi alege acum în mod liber conducatorii pe care si-i merita. Iar Constitutia ne garanteaza dreptul la identitate si la informatie, libertatea constiintei si de exprimare, libera circulatie, libertatea întrunirilor, dreptul de asociere, dreptul la greva, egalitatea în drepturi.


 Pentru toate acestea au murit oameni. Depinde de noi sa stim ca, punându-le în valoare, sa dam finalitate telurilor pentru care s-au sacrificat ei, eroii nevinovati.


 Ne vor astepta luni, poate chiar ani, în care veniturile vor scadea continuu, multi oameni îsi vor pierde locurile de munca. Anul care vine va fi mai greu decât cei dinainte. Organizatia noastra si-a mentinut independenta fata de partidele politice si structurile guvernamentale. Suntem încrezatori ca, uzând de drepturile si libertatile castigate în ‘89 si ramânând solidari, vom putea reusi sa ne salvam.


Dumnezeu sa ne dea gândul cel bun!


Ringo DAMUREANU
Presedinte al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*