Prefectul lasa in pace infractorii si se da la salariatii bugetari

In data de 14 oct. 2010 cateva zeci de angajati ai Consiliului Judetean Dolj, in majoritate membri ai Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii, au participat la un protest spontan impotriva reducerii salariilor cu 25% si a eliminarii sporurilor, masuri care le-au redus veniturile la mai putin de jumatate, majoritatea celor prezenti avand salariile intre 500 si 700 de lei. Angajatii nemultumiti au strigat impotriva Guvernului, in incinta Palatului Administrativ: „Jos guvernul, jos dictatura, solidaritate!“ dupa care au fost intampinati de o echipa de jandarmi. Protestatarii au cerut sa vina prefectul sa stea de vorba cu ei. Jandarmii i-au fotografiat si au filmat toate persoanele si miscarile acestora. Protestatarii au fost primiti in final in audienta de prefect, cu care au discutat circa doua ore, la sfarsitul carora prefectul a aratat: „Le-am spus ca dialogul este necesar. M-au rugat sa le transmit doleantele la Ministerul Administratiei si Internelor si au spus ca nu vor mai protesta. M-au intrebat daca voi lua masuri impotriva lor, iar eu le-am spus ca voi cere conducatorilor institutiei unde lucreaza sa-mi spuna daca s-a incalcat vreo lege. Daca da, atunci vor fi amendati“, intr-o declaratie reprodusa de presa regionala si locala.


        Inainte de a primi raspunsul conducatorilor locurilor de munca referitor la incalcarea legii cu ocazia mentionata, prefectul Eugen Georgescu (foto) a cerut Politiei sa inceapa cercetarile la adresa persoanelor care i-au adus la cunostinta problemele salariatilor, impotriva principiilor pe care le-a enuntat in fata opiniei publice, cu toate ca la fata locului au existat forte de ordine ale Jandarmeriei, care ar fi putut lua masuri impotriva salariatilor care ar fi incalcat legea.


       La solicitarea prefectului, azi, Politia jud. Dolj a inceput cercetarile impotriva salariatilor bugetari care au participat in urma cu o saptamana la discutii cu conducerea Institutiei Prefectului jud. Dolj pe tema nemultumirilor manifestate pe holurile Palatului Administrativ al Judetului Dolj. Un comisar de politie a luat deja declaratii de la trei din cele cinci persoane care au fost in audienta la prefectul Eugen Georgescu.


         Astfel de metode sunt utilizate de actuala putere politica drept mijloace de presiune, in vederea intimidarii salariatilor in a-si exprima liber punctele de vedere, menite sa degradeze climatul de pace sociala, contrar rolului pe care Prefectul ar trebui sa-l aiba intr-o societate democratica.


         Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii” si Confederatia Sindicala Nationala Meridian au solicitat Primului-Ministru si ministrului de Interne sa descurajeze astfel de atitudini din partea reprezentantilor Guvernului in teritoriu si sa le recomande sa mentina un climat de pace sociala si respect fata de cetateni. 


http://www.gds.ro/Actualitate/2010-10-22/Bugetari+grevisti%2C+anchetati+de+politie&hl=georgescu&tip=toate

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*