Praf in ochi pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului

La solicitarea expresa a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS), Autoritatea Nationala pentru Protectia Familiei si a Drepturilor Copilului (ANPFDC) a decis sa se consulte cu directorii generali si sindicatele reprezentative din asistenta sociala si protectia copilului, pe probleme legate de legislatia aplicabila, dar si de intentia actualului Cabinet de a modifica legea de organizare si functionare a acestor institutii.


Consultarile au avut loc azi, incepand cu ora 9, la sala de conferinte a Hotelului International din Sinaia.


Desi federatia noastra sindicala a solicitat expres ca materialele care au constituit baza discutiilor sa ne fi fost transmise inainte de sedinta, pentru a putea face propuneri si amendamente, acest lucru nu s-a intamplat.


Uniunea Forta Legii a fost reprezentata prin presedintele Uniunii, dl.Ringo Damureanu si o echipa de lideri din asistenta sociala si protectia copilului, compusa din d-nii. Valentin Vatau si Cristian Motorga.


Initiativa s-a inscris in maniera de lucru a actualului Guvern, care, asemeni unui croitor neinspirat, mai intai a taiat si apoi masoara, venind la o luna dupa ce Cabinetul Boc a aprobat Hotararea de Guvern nr. 23 / 2010, prin care, fara sa se consulte cu niciunul din factorii implicati, a aprobat un set de „standarde de cost” pentru protectia copilului si standarde de personal extrem de drastice, prin aplicarea carora ne vom intoarce, practic, la asistenta sociala de acum douazeci de ani, cand 7-8 copii cu handicap erau deserviti de cate un asistent platit mizerabil, iar tragediile se tineau lant.


http://stiri.botosani.ro/stire/11943/Noile+salarii+ale+bugetarilor,+calculate+dupa+ureche%3F++++++.html

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*