Se pune Botis pe salarii !

Uniunea Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual Forta Legii, a fost invitata sa discute cu ministrul Muncii, Ioan Nelu BOTIS (foto), principalele probleme ale salariatilor din administratia publica, referitoare inclusiv la cele doua proiecte de lege privind salarizarea in 2011, marti, la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. La discutii federatia noastra a fost reprezentata prin presedinte, dl. Ringo Damureanu si vicepresedinte, dl. Vasile Lincu.


Ministrul Muncii a aratat ca Parlamentul a adoptat legea de aprobare a OUG nr. 1 / 2010, prin care se vor introduce in salariul de baza stimulentele, la nivelul mediu al anului 2009, pentru salariatii din administratia centrala si serviciile deconcentrate care au beneficiat de acestea. Pentru aceste categorii de salariati bugetari, dupa intrarea in vigoare a legii, inclusiv in 2011, stimulentele vor face parte din salariul de baza.


La solicitarea USFPPC Forta Legii, ministrul Muncii a fost de acord ca trebuie analizata posibilitatea aplicarii aceluiasi tratament si pentru salariatii din consilii judetene si primarii care au beneficiat de stimulente, fiind necesara emiterea unui nou act normativ care sa completeze legea recent adoptata. Discutiile pe aceasta tema, precum si discutiile finale pe proiectele de legi care vor reglementa salarizarea in 2011 vor avea loc joi, 21.10.a.c., la sediul MMFPS in prezenta ministrului Ioan Botis.


Atasat prezentului comunicat veti putea gasi invitatia la discutii si ultima varianta a proiectelor Legii-cadru si a Legii de implementare pentru 2011.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*