Proteste la Cotroceni

Plangere la Organizatia Internationala a Muncii, Scrisoare deschisa catre Presedintele Romaniei, Pichetarea Palatului Cotroceni pe 25 iunie 2010 cu cel putin 4.000 persoane, Campanie impotriva parlamentarilor care au votat pentru promovarea legii reducerilor, Asistenta juridica pentru persoanele care vor contesta in instanta nationala si la CEDO prejudiciile suferite, dar si consultarea individuala a membrilor de sindicat asupra modului de actiune si a participarii acestora la viitoarele actiuni – sunt actiunile stabilite in urma unei intalniri recente a presedintilor confederatiilor sindicale reprezentative, ce a avut loc joi, 17 iunie 2010, care vor sta la baza unei noi analize comune a situatiei, de catre cele 5  confederatii sindicale pana la 10 septembrie 2010.


Intr-o scrisoare adresata Uniunii Forta Legii, dl. Ion Popescu, Presedintele Confederatiei Sindicale Nationale MERIDIAN, a afirmat:


” Perseverenta Guvernului de a supune la curbe de sacrificiu fara precedent,  toate categoriile de lucratori, pensionari, asistati social,  refuzul constant al guvernantilor  de a dialoga cu sindicatele si a analiza   propunerile alternative pe care le-am prezentat la fiecare intalnire,  a condus la actiuni de protest fara precedent ( aprox. doua luni de zile),  din partea sindicatelor, a asociatilor de pensionari, someri, alte categorii.


Sindicatele afiliate la Confederatia Sindicala Nationala MERIDIAN, au demonstrat in toata aceasta perioada de actiuni, un spirit de solidaritate sindicala, indiferent de domeniul lor de activitate economica, fiind prezente la toate actiunile de protest care s-au organizat. 


Pentru efortul pe care l-ati facut si modul responsabil in care ati actionat, va multumim.


Actiunile de protest ale sindicatelor vor continua, conform graficului stabilit de cele cinci confederatii sindicale reprezentative la nivel national si pe care vi l-am transmis. „


 


Atasam PROGRAMUL DE ACTIUNI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*