Reducerea normei bibliotecarilor, măsură nelegală

Consiliile și autoritățile locale care au adoptat HCL și au emis dispoziții prin care au redus la jumătate norma de lucru a bibliotecarilor au greșit. Asta au stabilit instanțele de judecată.

Tribunalul Olt a admis cererea formulată de SAP Consilium, afiliat Forța Legii, care a reprezentat-o pe bibliotecara Hagiu Marcela în Dosarul nr. 3816/104/2017 în contradictoriu cu Consiliul Local Deveselu, anulând HCL prin care norma de lucru a bibliotecarului a fost redusă la jumătate.

Hotărârea a rămas definitivă la Curtea de Apel Craiova prin respingerea recursului.

Drept consecință a acestei soluții, a fost anulată definitiv, în Dosarul nr. 3570/104/2017, și dispoziția emisă de primar prin care fusese redusă la jumătate norma de lucru a bibliotecarului.

 

O soluție similară a pronunțat recent și Tribunalul Dolj, chiar săptămâna trecută, în Dosarul nr. 2452/63/2019, în care a admis cererea formulată de bibliotecara Mirea Sabina prin Sindicatul Naţional Forţa Legii – consilier juridic Claudia Epure, în contradictoriu cu comuna Bălăciţa prin primar și Primarul comunei Bălăciţa, anulând dispoziţia emisă de intimată, cu consecinţa repunerii părţilor în situaţia anterioară, fiind obligată intimata la plata către  contestatoare a unei despăgubiri egală cu diferenţele salariale, actualizate, plus dobânda legală aferentă, cu drept de apel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*