Se relanseaza dialogul social in Romania – dinspre cetateni spre guvernanti

     Azi, 4 mai 2011, incepand cu ora 10:00, a avut loc la Craiova, in Sala Mare de sedinte a Institutiei Prefectului din Palatul Administrativ al judetului Dolj, Conferinta Regionala Sud-Vest „Oltenia” de Lansare a Proiectului „Impreuna pentru dezvoltarea dialogului social in Romania„.


             Proiectul este implementat de Confederatia Sindicala Nationala Meridian, impreuna cu Federatia Agricultorilor „Fermierul”, fiind cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.


             La eveniment au participat personalitati ale vietii sociale si politice din Oltenia: presedintii consiliilor judetene, prefecti, subprefecti, primari de municipii, orase si comune, reprezentantii principalelor partide politice de la Putere si din Opozitie, reprezentantii societatii civile – ONG-uri, ai patronatelor si ai celorlalte organizatii sindicale reprezentative, angajatori si angajati din mediul public si privat din mediul urban si rural, someri si agricultori.


             Membrii de sindicat Forta Legii, precum si din celelalte sindicate afiliate Confederatiei Meridian, din Sindicatul Propact si Federatia Agricultorilor au fost invitati sa participe la eveniment incepand cu ora 9.15. 


             Conferinta nationala de lansare a Proiectului a avut loc la Palatul Parlamentului, in data de 27 aprilie a.c., cu participarea a peste o suta de invitati, membri ai Guvernului, ai Comisiei parlamentare pentru Agricultura, silvicultura, industrie, industrie alimentara si servicii specifice, Comisiei pentru munca si protectie sociala, Comisiei pentru industrii si servicii, reprezentanti ai patronatelor, sindicatelor si ONG.


             „In contextul actual, in care se produc modificari profunde ale reglementarilor privind dialogul social institutionalizat in Romania, pe de o parte si necesitatea identificarii unor forme de dialog social bazat pe parteneriate, pe de alta parte, devine necesara asigurarea cadrului de participare a tuturor actorilor relevanti, care sa contribuie la dezvoltarea socio-economica la nivel national si regional” a declarat dl. Ion Albu, presedinte executiv al Confederatiei Meridian, pentru www.fortalegii.ro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*