Sedinta de sindicat la Palat

Azi, la Palatul „Jean Mihail” – Muzeul de Arta din Craiova, s-a desfasurat sedinta liderilor de grupe si subgrupe sindicale SAP Forta Legii.
Sedinta a avut pe ordinea de zi ca puncte principale: Aplicarea Legii-cadru nr. 330/2009 în anul 2010 si reîncadrarea personalului la 01.01.2010, Stabilirea unor masuri de prevenire a concedierilor în rândul membrilor de sindicat si Modificarea Legii-cadru a salarizarii si a fost condusa de dl. Ringo Damureanu, presedintele Sindicatului.
Liderii de sindicat au luat în discutie reîncadrarea personalului bugetar la 1 ianuarie 2010, atât în cazul functionarilor publici, cât si al personalului contractual: modul de stabilire a noilor salarii de baza, sporurilor care se adauga la noile salarii de baza etc. Liderii sindicali vor aduce la cunostinta membrilor de sindicat ca termenul de contestatie a actelor administrative prin care se face reîncadrarea este de doar 5 zile de la data luarii la cunostinta, iar contestatia se va depune atât la sediul institutiei publice angajatoare cât si la sindicat. În cazul nerespectarii acestui termen, salariatii vor pierde definitiv dreptul de a mai contesta respectivele acte administrative, fara sanse nici în justitie.


 Din cauza dificultatilor de aplicare a Legii-cadru nr. 330 / 2009, aduse la cunostinta Guvernului de Sindicatul nostru si de alte organizatii si autoritati sau institutii publice, Guvernul a elaborat un proiect de Hotarâre de Guvern privind unele masuri pentru aplicarea Legii-cadru nr. 330/2009, proiect care se gaseste atasat prezentului Comunicat, si care va intra în dezbatere cu organizatiile sindicale luni, 18 ian. a.c., la sediul Ministerului Muncii.
 Presedintele Uniunii Forta Legii, dl. Ringo Damureanu, face parte ca membru din Comisia bipartita care va modifica Legea-cadru, în calitate de reprezentant al CNS Meridian.


 În acest sens, va solicitam sa ne transmiteti propunerile Dvs. cu privire la Proiectul Hotarârii de Guvern privind unele masuri pentru aplicarea Legii-Cadru nr. 330/2009, pâna luni, 18 ian. 2010, orele 900, pentru a fi sustinute.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*