Sindicatele doljene sustin actualul Cod al Muncii


                        Cabinetul Boc si-a asumat raspunderea pe Codul Muncii


                        Premierul a anuntat luni ca guvernul pe care il conduce isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului pe noul Cod al Muncii, precizand ca acest lucru se va intampla marti, 8 Martie 2011. Atasat prezentului Comunicat veti putea gasi forma finala a proiectului de lege trimisa spre Parlament.


                        Masura evitarii dezbaterii in Parlament a legilor fundamentale pentru functionarea statului a devenit o practica frecventa pentru guvernarea actuala, care a promulgat legi importante – legile salarizarii, pensiilor, educatiei etc., prin aceasta procedura, eludand dezbaterea democratica in Parlament. Codul Muncii este o lege organica a statutului roman si tocmai din acest motiv ar trebui sa fie rezultatul atat al consensului partenerilor sociali – patronatele si sindicatele, cat si al dezbaterii in comisiile si plenul Parlamentului Romaniei.


                        Proteste la Craiova


                        Ieri a avut loc un mars si un miting  de amploare in Craiova, la care au participat aproximativ 4.200 de persoane. Protestul a inceput in fata Teatrului National Craiova, la ora 16.30. Dupa miting s-a plecat in mars pe traseul Teatrul National – str. A.I. Cuza – Calea Unirii – Calea Bucuresti – Teatrul National, care a trecut prin fata Primariei Craiova, Consiliului Judetean Dolj si Institutiei Prefectului Dolj, precum si pe cateva artere importante ale municipiului.                 


http://www.sustinecodulmuncii.ro/category/actiuni/miercuri/        


 http://www.sustinecodulmuncii.ro/2011/02/meridian-de-ce-nu-putem-fi-de-acord-cu-modificarile-codului-muncii/


Cum a relatat presa protestul:


http://www.editie.ro/mod.php?mod=stiri&idcat=3&idstire=103161&title=Guvernul–sicriul-Romaniei


http://www.cvlpress.ro/?p=1442


http://www.gds.ro/Actualitate/2011-03-03/Protest+sindical+amortit+de+frig,+la+Craiova&hl=miting&tip=toate


 


                        Sindicatele se opun intoarcerii la sclavie pe care o propune Guvernul prin noul Cod al Muncii


                        Actualul proiect de Cod al Muncii promovat de Guvernul Boc va lovi extrem de dur in interesele lucratorului roman. Angajatii romani vor fi lipsiti de toate protectiile legale de care se bucurau pana in prezent, de reprezentarea de catre sindicate, inclusiv la negocierea salariilor, se vor afla singuri in fata angajatorului in orice fel de negociere pe care o vor avea cu acesta, nereprezentati de sindicat, li se va garanta doar salariul minim pe economie si vor putea fi concediati extrem de usor. Va fi puternic afectata stabilitatea pe locurile de munca. Se doreste ca ponderea cea mai mare sa o aiba contractele de munca pe durata determinata. http://www.mediafax.ro/social/hossu-noul-cod-al-muncii-este-o-forma-de-sclavagism-singura-sansa-pentru-salariati-este-sa-iasa-in-strada-cu-pietre-7994812/


                        Birourile executive ale federatiilor afilitate la cele cinci confederatii, inclusiv cel al Uniunii Forta Legii, s-au reunit luni, 21 feb. 2011, in Capitala spre a decide planul de proteste impotriva celor mai dure masuri pe care guvernarea actuala le pregateste impotriva lucratorilor din Romania si a reprezentantilor lor legali – organizatiile sindicale.


                        Din 28 februarie au inceput protestele in teritoriu, pe zile ale saptamanii si judete. In fiecare aceeasi zi a saptamanii, incepand din 28 februarie si pana in 18 aprilie vor fi mitinguri in fata prefecturilor, precum si a primariilor.


                        In Capitala, protestele vor incepe in ziua in care se discuta la Camera Deputatilor proiectul de modificare a Codului Muncii. Programul de proteste include pichetarea intrarilor in sediul Parlamentului, discutii cu deputatii din comisiei, pichetari si vizite la domiciliul parlamentarilor si la sediile PDL, UDMR, UNPR, minoritati, pentru depunerea solicitarilor sindicale, mitinguri in teritoriu, cu marsuri pe artere principale si greva de avertisment in ziua votului in Camera Deputatilor.


                        Site web pentru sustinerea Codului Muncii


                        Liderii confederatiilor sindicale au decis crearea unui site pe Internet care sa aiba ca tema SUSTINEREA CODULUI MUNCII in forma actuala, favorabila lucratorilor si, deopotriva, angajatorilor. Toate informatiile legate de protestele din tara si din Capitala vor fi afisate pe acest site. Mai mult, imaginile de la protestele care vor avea loc pe aceasta tema vor putea fi incarcate pe acest site. http://www.sustinecodulmuncii.ro/                        Atasam prezentului Comunicat ultima varianta a proiectului Codului Muncii promovata de Cabinetul Boc, cu adnotarile noastre.


                        http://www.sustinecodulmuncii.ro/2011/02/252/#more-252

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*