Spor 100% pentru sambete, duminici si sarbatori legale

VESTI BUNE PENTRU PERSONALUL BUGETAR CARE LUCREAZA IN TURE


SAP Forta Legii a castigat in instanta cateva zeci de procese referitoare la plata suplimentara pentru activitatea desfasurata de angajatii bugetari in zilele nelucratoare, in cadrul schimbului normal de lucru, incepand cu anul 2011.


Inainte de intrarea in vigoare a actualei Legi-cadru nr. 284/2010 referitoare la salarizare, personalul bugetar care lucra in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale beneficia de un spor de 100% la salariu pentru orele de activitate desfasurata in aceste zile.


Ne referim aici la categorii insemnate de personal bugetar, precum cel din unitatile de asistenta sociala si protectia copilului, unitatile de asistenta medico-sociala, politie, politie locala, servicii publice de paza etc.


Incepand cu anul 2011, acordarea acestui spor a fost inlocuita prin legile si ordonantele anuale de salarizare cu compensarea acestor ore cu timp liber corespunzator.


Cu toate acestea, personalul care isi desfasoara activitatea in aceste conditii nu a beneficiat nici de spor, nici de compensarea cu timp liber prevazuta de lege.


Pe rolul Tribunalului Dolj – instanta competenta de la sediul social al Sindicatului Administratiei Publice Forta Legii – se afla in prezent cateva sute de procese pe aceasta tema, deschise de sindicat in numele si pentru functionarii publici si angajatii cu contract individual de munca din asistenta sociala si protectia copilului, politie locala etc., care isi desfasoara activitatea in ture si care incepand cu anul 2011 nu au fost platiti sau compensati conform legii.


Pana in prezent, instantele au solutionat favorabil 24 de dosare, in care au dat castig de cauza unui numar de 62 salariati bugetari, respingand cererile formulate in interesul asistentilor maternali profesionisti.


Solutiile pronuntate de tribunal pot fi atacate cu apel sau recurs, dupa caz, care se vor judeca la Curtea de Apel Craiova.


Pentru orice alte informatii va recomandam sa ne contactati la tel. 0251419405, 0351444144, fax: 0251413042, e-mail> sindicat@fortalegii.ro


IN CURAND – ce acte este necesar sa completati pentru a vi se formula o astfel de cerere in justitie

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*