Sporurile vor putea depasi 30% in Asistenta Sociala si Protectia Copilului si vami

             Ministerul Muncii a raspuns recent, printr-o adresa, atasata prezentului comunicat, solicitarii Uniunii Forta Legii de a da lamuriri cu privire la acordarea sporului de 100% pentru orele lucrate in zilele de sarbatori legale si in zilele de repaus saptamanal, pentru salariatii din domeniul asistentei sociale, medico-sociale si vami.
             In vederea asigurarii continuitatii activitatii in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglamentarile in vigoare, nu se lucreaza, in cadrul schimbului normal de lucru,  munca prestata de personalul din unitatile sanitare, de asistenta sociala si de asistenta medico-sociala si vami se plateste cu un spor de 100% din salariul de baza al functiei indeplinite, temeiul legal fiind art. 5 din Anexa nr. II la Legea-cadru nr. 330 / 2009 privind salarizarea personalului platit din fonduri.
             Solicitarea noastra s-a referit la situatia angajatilor carora nu li se putea plati sporul de 100% pentru activitatea desfasurata in zilele de repaus saptamanal si sarbatorile legale, din cauza faptului ca beneficiaza de sporuri in cuantum de 30%, pentru conditii de munca si lucrul in trei ture.
             Procentul maxim al sporurilor, de 30% din salariul de baza, prevazut de art. 23 alin. (2) din Legea-Cadru nr. 330 / 2009, poate fi depasit numai cu aprobarea Guvernului, pentru anumite categorii de personal si pentru conditii temporare de munca, care fac necesara acordarea unei plati suplimentare.


             Potrivit documentului mentionat, Ministerul Muncii a precizat ca in acest sens a avizat un proiect de act normativ, initiat de Ministerul Sanatatii, prin care sa poata fi depasit cuantumul maxim al sporurilor, pentru categoriile de personal mentionate, proiect care se afla in prezent in faza de avizare la Ministerul Finantelor.


             Federatia noastra sindicala va efectua demersuri pe langa Ministerul Finantelor in vederea accelerarii avizarii proiectului mentionat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*