Uniunea Forta Legii incepe protestele

Biroul Executiv al Uniunii Sindicatelor Functionarilor Publici si Personalului Contractual „Forta Legii”, intrunit aseara la sediul din Bucuresti al federatiei, a analizat situatia dezastruoasa in care actuala guvernare a adus salariatii din Administratia Publica, prin aplicarea asa-numitei Legi Cadru a salarizarii.


Un numar foarte mare de membri de sindicat – functionari publici, personal contractual – au reclamat in ultima perioada scaderi drastice ale veniturilor lor salariale, in urma aplicarii legii unice a salarizarii, prin pierderea sporurilor, fondurilor de premiere, salariilor de merit, suplimentelor salariale si a drepturilor negociate prin acordurile si contractele colective de munca incheiate de sindicatele noastre la nivelul consiliilor judetene, primariilor, directiilor de asistenta sociala si protectia copilului, serviciilor publice, protectia consumatorilor, politie comunitara etc.


Biroul Executiv a decis sa convoace liderii de grupe sindicale pentru a organiza in randul membrilor de sindicat un recensamant al problemelor pe care le au si Referendum cu privire la participarea la proteste.


In functie de rezultatele Referendumului, Uniunea Forta Legii va organiza in cursul lunii aprilie a.c. actiuni de protest in principalele municipii resedinta de judet din tara, in care uniunea are membri de sindicat, prin care sa atraga atentia in ceea ce priveste salarizarea.


Formularul pentru Referendum va fi atasat in curand prezentului Comunicat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*