STOP ABUZ ! A fost admis recursul Sindicatului din Administratia Publica

                  Curtea de Apel CraiovaSectia Contencios Administrativ a pronuntat Hotararea nr. 11089 / 10.09.2013, irevocabila, prin care a admis recursul formulat de Sindicatul din Administratia Publica Olt „Consilium” impotriva Sentintei Tribunalului Olt nr. 1372 / 2013, a casat aceasta sentinta si a trimis cauza spre rejudecare la aceeasi instanta.


                  Recursul a fost formulat de Sindicat in numele a patru membri care detinusera functii publice si contractuale in aparatul de specialitate al Primarului mun. Caracal pana in vara anului 2012, cand puterea locala nou-instalata a decis sa restructureze aparatul de lucru al municipalitatii prin reducerea a peste 42% din numarul total de functii publice sau posturi de executie contractuale.


                  Impotriva Hotararii nr. 31 din 6 august 2012 a Consiliului Local al mun. Caracal, Sindicatul a formulat o plangere prealabila la autoritatea locala, cerand revocarea acesteia, fara a primi raspunsul pozitiv asteptat. Acest fapt a determinat organizatia sa parcurga urmatorul pas procedural – actiunea in instanta, la Tribunalul Olt, care insa a respins cererea sindicatului de anulare a HCL, determinandu-l sa se adreseze Curtii de Apel Craiova – instanta finala intr-un astfel de litigiu.


                  Reprezentantul Sindicatului a sustinut in fata completului Curtii de Apel Craiova ca Tribunalul Olt a gresit, apreciind ca HCL are caracter individual si nu normativ, cum intelesese instanta de fond, iar HCL contestata este nelegala, incalcand dispozitiile legale ale OUG nr. 63 / 2010 privind asigurarea numarului minim de personal in institutie, precum si cele privind asigurarea transparentei decizionale la momentul adoptarii acestui act normativ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*