Trei lansari de carte si o dezbatere

                Sala de conferinte a hotelului Romula din Caracal a gazduit sambata trecuta, sub egida Asociatiei socio-culturale pentru promovarea valorilor Romanatiului „Iancu Jianu”, o manifestare culturala de anvergura, in cuprinsul careia si-au gasit locul nu mai putin de trei lansari de carte, urmata de o dezbatere cu tema „Societatea civila si interactiunea ei cu administratia publica”, la eveniment participand un numeros public.


                Trei scriitori Nicolae Coande, Horia Dulvac si Miron Manega au venit la Caracal sa isi lanseze cartile.


                Membru al Uniunii Scriitorilor, Nicolae Coande si-a prezentat in cadrul evenimentului cartea „Intelectualii români ºi curtea regelui”, care a fost publicata recent la o editura bucuresteana, autorul incercand sa arate ca locul intelectualului este in piata centrala a cuvintelor si nu la curtea regelui.


                Si scriitorul Miron Manega a venit la Caracal pentru a-si lansa cartea “De ce uram femeile” , care este de fapt o provocare la duel dupa cartea lui Cartarescu „De ce iubim femeile”.


                Liderul Forta Legii, Ringo Damureanu, a fost invitat special la acest eveniment, in cadrul caruia a vorbit despre posibilitatea dezvoltarii dialogului civic si a celui social, prin participarea si implicarea activa a cetatenilor si a organizatiilor legal constituite ale societatii civile – sindicate, patronate, organizatii non-guvernamentale, folosind instrumente prevazute de lege, referindu-se in mod special la Legea privind transparenta decizionala in administratia publica sau Legea privind informatiile de interes public.


                In cadrul evenimentului si-a lansat cartea “Feluri de posibil” si autorul Horia Dulvac, la randul sau membru al Uniunii Scriitorilor, functionar public in cadrul Institutiei Prefectului judetului Dolj, membru Forta Legii.


http://ziarulpunct.ro/index.php/component/content/article/6-cultur/1282-caracal-trei-lansari-de-carte-i-o-dezbatere-sub-semnul-dorului-de-romanai 


http://www.linia1.ro/sectiuni.php?sId=1213


http://www.olttv.ro/stiri/cultura/36-newsflash/9763-caracalul-cultural

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*