Tribunalul Dolj, blocat azi cu 314 actiuni

Sindicatul Administratiei Publice Forta Legii a introdus azi, 23 oct. 2013, un numar de 314 cereri individuale de chemare in judecata impotriva Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Dolj pentru a o obliga sa plateasca atat pe viitor, cat si retroactiv, un spor de 100% personalului contractual, membri de sindicat, care asigura continuitatea activitatii profesionale in cadrul schimbului normal de lucru in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, nu se lucreaza.


                Lista persoanelor pentru care au fost introduse aceste procese este atasata.


                Mentionam ca aceasta lista nu este definitiva, orice salariat membru de sindicat care si-a desfasurat activitatea in aceste conditii putand in continuare sa adreseze catre sindicat o cerere de reprezentare in instanta in acest sens. – atasam acestui comunicat formularul de imputernire cf. art. 28 din Legea Dialogului Social nr. 62/2011, rep.


Biroul Permanent al SAP Forta Legii regreta acest mod de lucru stabilit de conducerea Tribunalului Dolj incepand cu anul 2013, cand s-a impus ca toate cererile de chemare in judecata sa fie individuale.


Dezavantajele sunt enorme, pentru toti justitiabilii, dar si pentru instantele insele. Institutiile publice se vor incarca de peste 100 de ori cu mai multa activitate in justitie, cu eforturi si costuri pe masura. Iar ceilalti cetateni care se adreseaza justitiei vor trebui sa astepte fara vina lor perioade mai lungi de timp pentru solutionarea proceselor, cu efecte nedorite pentru ei.


Claudia Epure, Secretar General


Amalia Dobrescu, consilier juridic


PRESA DESPRE ACEST DEMERS:


http://www.gds.ro/Societate/2013-10-24/Sindicalistii+doljeni+au+ingropat+tribunalul+in+dosare


SAP Forta Legii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*