ULTIMA ORA! Solomon, arestat 24 ore de DNA!

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a ajuns pe mana DNA. E cercetat ca ar fi luat mita de la Penescu, pe care l-a „ajutat” sa-si ia autorizatia de constructie a hipermarketului PIC Craiova
Solomon s-a prezentat ieri dupa-amiaza, in jurul orei 16.00, la sediul DNA Pitesti pentru audieri, dupa ce, dimineata, procurorii au ridicat de la locuintele sale si din biroul acestuia inscrisuri si acte care au legatura cu cazul hipermarketului PIC al omului de afaceri Cornel Penescu. Dupa aproximativ patru ore de audieri, Solomon a fost scos sub escorta, cu catuse la maini, din sediul DNA Pitesti, fiind urcat intr-o masina a Politiei Judetene Arges. El a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor despre acuzatia sub care a fost retinut.


Potrivit unui comunicat al biroului de presa al Primariei Craiova, procurorii DNA Pitesti i-au solicitat lui Antonie Solomon documente si inscrisuri care se refera la autorizarea constructiei hipermarketului PIC. Conform comunicatului, procurorii anticoruptie au solicitat, in baza unor mandate de perchezitie, accesul in biroul primarului Antonie Solomon si la locuintele acestuia din Craiova si localitatea Leamna.


Procurorii DNA ar fi pus lui Adrian Mititelu, presedintele Clubului de Fotbal Universitatea Craiova, o inregistrare a unei convorbiri telefonice intre el si Penescu, in care finantatorul clubului FC Arges i-ar fi spus ca a rezolvat cu o suma de bani oferita pentru obtinerea actelor necesare deschiderii magazinului.


Totodata, primaria Craiova a anuntat, in 24 februarie, ca este dispusa sa reia discutiile cu Universitatea in vederea incheierii unui nou contract de concesiune pentru stadionul „Ion Oblemenco”, contra sumei de 1 euro/luna, dupa ce gruparea craioveana nu a primit acordul de a evolua la Turnu Severin. Aceasta dupa ce la data de 12 ianuarie, conducerea clubului Universitatea Craiova fesese somata de Primaria Municipiului Craiova sa paraseasca arena Ion Oblemenco incepand cu 31 ianuarie, cand expira contractul ce are ca obiect concesionarea spatiilor de antrenament si competitii din acest stadion.


Solomon, victima politica?
Antonie Solomon, presedinte al PD-L Craiova, prieten la catarama pana mai deunazi cu presedintele Traian Basescu, pentru care s-a certat si s-a impacat cu poetul Mircea Dinescu, se pregatise intre cele doua tururi de scrutin prezidential din 2009, sa spuna „Adio!” idolului sau politic in cazul in care acesta nu ar mai fi redevenit presedinte, dupa ce vazuse rezultatele din sondaje ale contracandidatului sau, Mircea Geoana. In opinia lui Solomon, „Mircea Geoana este un bun diplomat si imi place mult de el, va spun sincer. Am avut un coleg consul la New York care mi-a spus ca a lasat o impresie buna in America„.


Urmeaza Teodorescu?
Arestarea lui Solomon a venit ieri ca un traznet pe capul spiridusilor care au roit in jurul lui Solomon, dar si al afacerii PIC Craiova, unii dintre ei suspectati la randul lor de a fi suspecti de mita de la hipermarketul domnului Penescu. Cel mai probabil, Marian Teodorescu de la Regia Autonoma de Transport Craiova, un apropiat de-al domnului Solomon, se pare ca se afla printre cei cu nelinistile cele mai mari, aducandu-si aminte cum a incheiat o „afacere” cu hipermarketul PIC Craiova pe banii… angajatilor regiei, care in loc de salarii au primit… cupoane, numai bune pentru a lichida stocurile hipermarketului cu pricina, pe atunci in pragul falimentului. Pe capul primarului Antonie Solomon planeaza si suspiciunea de trafic de influenta, acesta se pare ca a facut presiuni catre directorul RAT Craiova, pentru mutarea statiei de tramvai pana in zona hipermarketului PIC. Afarecea PIC – RAT ramane in continuare plina de mistere, dupa ce si Garda Financiara din Craiova a fugit ca Necuratul de tamaie dupa ce a fost chemata in cateva randuri sa se pronunte pe tema cupoanelor fortate.


Vom reveni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*