Un eveniment de exceptie

Consiliul National Executiv al Sindicatului Administratiei Publice „Forta Legii” s-a intrunit in Congres vineri, 30 ian. 2015, la Sala mare de conferinte a Complexului S.C. Parc-Turism S.A. Craiova.


Evenimentul, moderat de redactorul TVR Craiova, Ion Mihai, s-a bucurat de participarea reprezentantului Romaniei in Comitetul Economic si Social European (CESE) de la Bruxelles, dl. Dumitru Fornea si a doamnei lect. univ. dr. Luminita Simoiu, de la Facultatea de Chimie din cadrul Universitatii din Craiova, expert arme chimice in cadrul ONU.


Evenimentul s-a desfasurat statutar fiind prezenti 66 de delegati din totalul celor 85. Acestora li s-au adaugat invitatii reprezentand celelalte structuri sindicale, organizatii non-guvernamentale si simpli membri de sindicat.


Domnul Fornea a realizat o paralela intre modelul sindical european si cel romanesc, in special in domeniul Administratiei publice, subliniind ca activitatea juridica pe care SAP Forta Legii o desfasoara pentru apararea membrilor sai, ca si consultanta pe care o ofera in domeniul muncii, se apropie cel mai mult de modelul european.


Doama Simoiu a atras atentia asupra pericolului extrem pe care il reprezinta pentru locuitorii regiunii Oltenia construirea de catre Bulgaria a unui nou reactor nuclear la Kozlodui, pe Dunare, in imediata apropiere a orasului Bechet, dar si a depozitului de deseuri radioactive.


Secretarul general SAP Forta Legii, Claudia Epure, a prezentat Raportul de activitate al organizatiei pe perioada ultimilor patru ani. Un moment special l-a constituit prezentarea invitatilor speciali ai evenimentului, nimeni altii decat 11 membri de sindicat reintegrati in urma proceselor sustinute de sindicat, reprezentand o mica parte din aceasta categorie.


Alegerea presedintelui SAP-FL pentru mandatul 2015-2019 a reprezentat unul dintre punctele de pe ordinea de zi, presedintele fondator al organizatiei, Ringo Damureanu, fiind reconfirmat in aceasta calitate cu unanimitate de voturi.


A fost adoptata Strategia generala a Sindicatului pentru perioada 2015 – 2019, precum si o Rezolutie cu privire la planul de  privind salarizarea in Administratia publica si serviciile publice.


Au fost aprobate unele modificari la Statutul organizatiei care vizeaza prelungirea mandatelor liderilor alesi, de la 4 la 5 ani, si posibilitatea numirii de lideri interimari.


In cadrul sedintei s-a facut analiza problemelor cu care se confrunta membrii de sindicat din autoritatile si institutiile publice, asa cum au fost prezentate de liderii prezenti si s-au identificat mai multe solutii la problemele ridicate in timpul sedintei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*