UNIUNEA FORTA LEGII a devenit mai puternica cu 20.000 membri noi

            Consiliul National al Uniunii „Forta Legii”, întrunit ieri la Bãile Herculane, a aprobat cererile de afiliere ale Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex” si Sindicatului Independent al Functionarilor Publici si Personalului Contractual din judetul Dâmbovita, organizatii cu peste 17.500 si, respectiv, 2.200 membri.

            Astfel, federatia noastrã depãseste cu mult numãrul minim de membri necesar pentru obtinerea reprezentativitãtii la nivelul ramurii Administratie Publicã pe baza numãrului de membri.

*

           în ceea ce priveste eventualitatea obligãrii salariatilor la concedieri fãrã platã pânã la finele anului 2009, Consiliul National a hotãrât sã mentinã recomandãrile pe care Biroul Executiv le-a fãcut membrilor de sindicat de a-si respecta obligatia de a lucra potrivit programului de 8 ore/zi lucrãtoare, de a nu solicita concedii fãrã salariu pânã la sfârsitul anului 2009 si de a aduce la cunostinta Biroului Executiv orice abuz care s-ar încerca sau s-ar petrece împotriva lor.

*

            Consiliul National a analizat contextul actual, în care unele federatii sindicale din sectorul bugetar au anuntat o eventualã grevã în viitorul imediat.

            Membrii Consiliului National al Uniunii „Forta Legii” au constat cã asa-numita Aliantã bugetarã nu are girul confederatiilor sindicale nationale. Aproape fãrã exceptie, federatiile sindicale din Administratia publicã nu fac parte din aceasta, nefiind invitate sã participe la o actiune comunã, ceea ce poate conduce la bãnuiala cã actiunea ar putea fi doar mediaticã. Termenul de organizare a presupusei greve din 5 octombrie, cu omiterea pasilor intermediari – grevã japonezã, grevã de avertisment – poate sã conducã la încãlcarea legii.

 

            Membrii Consiliului National al Uniunii „Forta Legii” au apreciat în unanimitate cã o astfel de actiune sindicalã nu este oportunã în perioada imediat urmãtoare, din urmãtoarele motive:

          Legea unicã a salarizãrii a fost deja adoptatã, iar actualul Cabinet nu mai este interesat sã modifice forma actualã pânã la finele anului 2009

          în campania electoralã s-ar putea obtine promisiuni false de mãrire a salariilor, precum în cazul profesorilor 2008, care nu ar mai fi materializate dupã alegeri

          în primul semestru 2010, legea va putea fi amendatã

          Actuala guvernare s-a arãtat insensibilã la problemele salariale – s-a vãzut în cazul magistratilor

          Obligarea salariatilor la concediu fãrã salariu este contrarã legii si nu face obiectul unei greve

          O grevã în perioada preelectoralã sau electoralã va genera doar iluzii si va fi speculatã politic

          Majoritatea autoritãtilor locale vor percepe un sens politic si vor trece la santaje si amenintãri împotriva membrilor de sindicat

          Membrii de sindicat care ar participa la grevã trebuie protejati de concedierile ce vor urma

 

            Consiliul National a recomandat Biroul Executiv al Uniunii „Forta Legii” sã fie deschis comunicãrii cu structurile sindicale bugetare si l-a mandatat pe viitor sã negocieze cu federatiile sindicale din Administratia publicã si sectorul bugetar în vederea stabilirii unor actiuni comune.

 

BIROUL EXECUTIV AL UNIUNII FORTA LEGII

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*