Veste buna pentru Protectia Consumatorilor: amendament Forta Legii admis la Camera Deputatilor

Veste buna pentru Protectia Consumatorilor


Comisia pentru Industrii si servicii din CAMERA DEPUTATILOR, condusa de deputatul PSD Iulian Iancu, a admis azi, 31.03.2016, un nou amendament propus de Uniunea Forta Legii, federatie sindicala reprezentativa la nivel de grup de unitati – ANPC si structurile subordonate, la proiectul Legii de aprobare a OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice în anul 2016


În urma aprobarii de Senatul României a amendamentului privind asimilarea salarizarii personalului din ANPC si comisariatele regionale si judetene – cu cea a personalului din cadrul ANSVSA si structurile subordonate,


ne-am adresat Camerei Deputatilor spre a aproba urmatorul AMENDAMENT:


Art. 3^1 alin. (2) se completeaza cu urmatoarea sintagma:


„… în mod corespunzator încadrarii acestor structuri, stabilirea nivelului concret al drepturilor salariale se face prin ordin al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, corespunzator specificului functiilor din cadrul aparatului propriu si al structurilor teritoriale, având ca referinta ordinele presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, cu respectarea normelor legale în vigoare.”


MOTIVATIA: Aceasta formulare se impune din ratiuni ce tin de tehnica legislativa si echitate, propunerea urmând sa creeze un cadru unitar de aplicare, pentru a elimina orice posibile interpretari care ar da nastere unor litigii si conflicte de munca, fiind similara celei aprobate de Parlamentul României – Camera Deputatilor prin art. I pct. 2 din Legea nr. 293/2015 privind aprobarea OUG nr. 35/2015 pentru modif. si compl. OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice în anul 2015, prin care s-a aprobat echivalarea salariilor din sistemul national ANSVSA cu cele din sistemul national APIA.


Presedintele ANPC urmeaza sa emita respectivul ordin de asimilare, dupa modelul deja aprobat prin Legea nr. 293/2015, si nu sa propuna autoritatii ierarhice – ministrul Economiei – sa emita acest ordin.


Amendamentul a fost sustinut de Confederatia Sindicala Nationala “Meridian”.


Presedintele confederatiei, dl. Ion Popescu, a fost prezent personal la lucrarile acestei comisii spre a promova interesele lucratorilor din Protectia Consumatorilor, sustinute de Sindicatul Forta Legii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*